Feltételek és kikötések

1.Általános rendelkezések

1.1 A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: Feltételek) rögzítik a Vevő és a Finola Group LTD (a továbbiakban: Eladó) kölcsönös jogait, kötelezettségeit és felelősségét, amikor a Vevő árut vásárol a webáruházban.

1.2 Az árukról készült fotók csak illusztrációként szolgálnak, az eredeti termékek eltérhetnek a bemutatottaktól. A rendelkezésre bocsátott fényképek nem használhatók fel reklamáció alapjául. Egy termék akkor minősül jó minőségűnek, ha megfelel a webáruházban megadott mintának, modellnek vagy leírásnak.

 

2.Az adásvételi szerződés megkötésének pillanata

2.1. A Vevő és az Eladó közötti adásvételi szerződés attól a pillanattól tekinthető megkötöttnek, amikor a Vevő a webáruházban kialakította a kosarat, megadta a szállítási címet, kiválasztotta a fizetési módot és elolvasta a jelen feltételeket, majd rákattintott a “Megrendelés megerősítése” gombra, és a teljes körű teljesítésig érvényes.

2.2. A Vevő és az Eladó között létrejött minden egyes szerződés a Finola Group LTD.

 

3.Vevő jogai

3.1. A Vevőnek joga van a webáruházban árut vásárolni.

3.2. A Vevőnek (fogyasztónak) joga van elállni az Eladóval kötött adásvételi szerződéstől azáltal, hogy az áru átvételétől számított 14 munkanapon belül írásban értesíti az Eladót, 

 

4.A Vevő kötelezettségei

4.1. A vevő köteles elfogadni a megrendelt árut, és megfizetni az áru árát, valamint annak kiszállítását.

4.2. Ha a Vevő regisztrációs űrlapján megadott adatok megváltoznak, a Vevő köteles azokat haladéktalanul frissíteni.

4.3. A Vevő által kiválasztott árukat lefoglalják, és az Eladó csak akkor vállalja az adásvételi szerződés teljesítését, ha az Eladó a Vevő bankjától értesítést kap a kiválasztott áruk kifizetéséről. A Vevőnek a fizetési megbízást legkésőbb 24 órával a “Megrendelés megerősítése” gomb megnyomását követően meg kell erősítenie. Ha a fizetési megbízás megerősítésére ezen a határidőn belül nem kerül sor, az Eladó jogosult úgy tekinteni, hogy a Vevő elállt az adásvételi szerződéstől.

 

5.Az Eladó jogai

5.1. Ha a Vevő megpróbálja a webáruház működését vagy stabil működését akadályozni, az Eladó előzetes értesítés nélkül korlátozhatja, felfüggesztheti (megszüntetheti) a webáruházhoz való hozzáférését.

5.2. Az Eladónak jogában áll a webáruház működését külön értesítés nélkül ideiglenesen vagy határozatlan időre megszüntetni.

 

6.Az eladó felelősségei

6.1. Megteremteni a feltételeket a Vevő számára a webáruház által nyújtott szolgáltatások megfelelő használatához.

6.2. Megszervezni a Vevő által megrendelt áru kiszállítását a Vevő által megadott címre.

6.3. Az Eladó abban az esetben, ha jelentős körülmények miatt nem tudja a megrendelt árut a Vevőnek leszállítani, vállalja, hogy a Vevőnek analóg terméket ajánl fel, és amennyiben a Vevő az analóg áru elfogadását megtagadja, a Vevő által befizetett pénzt 5 munkanapon belül visszatéríti. Ebben az esetben az Eladó mentesül az áru leszállításának elmaradásáért való felelősség alól.

 

7.Az áru leszállítása

7.1. Az árut a Vevő költségére a szállító cég szállítja ki.

7.2. Az árukat a Vevő által megadott címre szállítják az áru kifizetésének és az áru elszállításának beérkezésétől számított 2-6 munkanapon belül. 

7.3. A pontos szállítási ár a megrendelt áru súlyától, térfogatától, méretétől és a szállítási helytől függ, ezért a végleges árat csak a megrendelés leadásakor látja.

7.4. Az áru kiszállítása során a Vevő a szállító cég képviselőjével együtt köteles ellenőrizni a szállítmány állapotát, az áru mennyiségét, minőségét és választékát.

7.5. Ha a Vevő a szállítmány, az áru mennyiségének, minőségének és választékának megsértését észleli, a Vevőnek nem szabad átvennie a szállítmányt, és ezt a fuvarlevélben fel kell tüntetnie. Miután a Vevő a szállítmányt átvette és a fuvarlevelet megjegyzés nélkül aláírta, úgy tekintendő, hogy a leszállított szállítmány hibátlan, az áru mennyisége, minősége és választéka megfelel az adásvételi szerződésben foglaltaknak.

 

8.Az áruk visszaküldése

8.1. Ha a Vevő (fogyasztó) a Feltételek 3.2. pontjában foglaltak szerint eláll az áru adásvételi szerződésétől, az árut a Vevőnek az adásvételi szerződéstől való elállásról szóló írásbeli értesítésétől számított 7 napon belül vissza kell küldeni az Eladó számlájára. Azokat a tételeket, amelyek a vevőnek (fogyasztónak) nem tetszenek – a forma, a méret, a szín, a modell vagy a teljesség (kicserélik vagy átveszik a Vevőtől a szállítástól számított 14 napon belül a legközelebbi Finola Group LTD fiókban. 

 

 

GermanPortugalSpainSwedishFrenchItalyDutchPolandCzechDanishFinlandRomaniaIrelandSlovakiaEstoniaLatviaLithuaniaSlovenia